Duurzaamheid

Cacao wordt vaak geproduceerd in landen die te maken hebben met zware leef- en werkomstandigheden. Lindt pakt deze problemen al jaren aan door middel van duurzame cacaoproductie. Zo zorgen we voor diversiteit onder de cacaobomen, kwaliteitsbonen en betere werk- en leefomstandigheden voor de cacaoboeren! Zo kan jij oprecht genieten van je chocolade, en draag je tegelijkertijd bij aan het leven van de cacaoboeren!

PREMIUM CHOCOLADE SINDS 1845

Lindt & Sprüngli wordt erkend als marktleider voor chocolade van topkwaliteit en biedt een grote selectie producten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het maken van fijne chocolade is een kunst die grote vaardigheid, toewijding en passie vereist, en de meester-chocolatiers van Lindt zijn meesters in dit vak.
Ook in Nederland is het ruime assortiment van Lindt verkrijgbaar in verschillende winkels en online.
Verras jezelf of een ander met Lindt chocoladegeschenken!

De ontdekking van Lindt chocolade

Het begint allemaal in 1845 met banketbakker David Sprüngli-Shwarz en zijn zoon Rudolf Sprüngli-Amman. Zij besluiten om de eerste in het Duitssprekende deel van Zwitserland massieve chocolade te produceren.  Wegens succes werd al na twee jaar de productie verplaatst van de bakkerij naar een kleine fabriek in Horgen. In 1870 verhuisde de productie naar een grotere fabriek in Zurich. Toen Johan Rudolf zich realiseerde dat de fabriek in Zürich niet nog meer uit kon breiden, werd in 1889 een nieuwe fabriek te bouwen in Kilchberg, net onder Zürich.

Om de fabriek te kunnen financiëren, werd het private bedrijf omgezet naar “Chocolat Sprüngli AG”. Rond dezelfde tijd werd Johann Rudolf aangeboden om een klein maar bekend bedrijf over te nemen: de chocoladefabriek van Rodolphe Lindt in Berne.

Rodolphe Lindt had in 1879 een nieuwe techniek ontwikkeld, waarmee hij in staat was om superieure chocolade te creëren als het ging om aroma en smelten. Door middel van de “conche”, een apparaat uitgevonden door Rodolphe zelf, kon hij zachtsmeltende chocolade met een delicate smaak uitbrengen.

Het laatste nieuws als eerste

Het begint allemaal in 1845 met banketbakker David Sprüngli-Shwarz en zijn zoon Rudolf Sprüngli-Amman. Zij besluiten om de eerste in het Duitssprekende deel van Zwitserland massieve chocolade te produceren.  Wegens succes werd al na twee jaar de productie verplaatst van de bakkerij naar een kleine fabriek in Horgen. In 1870 verhuisde de productie naar een grotere fabriek in Zurich. Toen Johan Rudolf zich realiseerde dat de fabriek in Zürich niet nog meer uit kon breiden, werd in 1989 een nieuwe fabriek te bouwen in Kilchberg, net onder Zürich.

Om de fabriek te kunnen financiëren, werd het private bedrijf omgezet naar “Chocolat Sprüngli AG”. Rond dezelfde tijd werd Johann Rudolf aangeboden om een klein maar bekend bedrijf over te nemen: de chocoladefabriek van Rodolphe Lindt in Berne.

Rodolphe Lindt had in 1879 een nieuwe techniek ontwikkeld, waarmee hij in staat was om superieure chocolade te creëren als het ging om aroma en smelten. Door middel van de “conche”, een apparaat uitgevonden door Rodolphe zelf, kon hij zachtsmeltende chocolade met een delicate smaak uitbrengen.

Proeven met 5 zintuigen

ZICHT:

Ook bij chocolade is de eerste indruk erg belangrijk. Hoe zit de chocolade eruit qua kleur, structuur en glans?

GEVOEL:

Hoe voelt de structuur en het oppervlakte van de chocolade? Zacht of ruw?

GELUID:

Hoe klinkt het breken van de chocoladereep naast je oor? Kwaliteitschocolade heeft een duidelijk waarneembaar breekgeluid.

GEUR:

Ontdek de verschillende aroma’s van chocolade: neem de geur op door te ruiken aan de chocolade, of laat de chocolade smelten in de mond, adem uit en inhaleer de aroma’s.

SMAAK:

Wat neem je waar als de chocolade smelt op je tong? Wat zeggen de smaakzintuigen?

X

Meld je aan

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte